Adekvatan odgovor na zapaljive izjave

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da će jedna od tema obraćanja Srbije na redovnoj tromesečnoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosmetu, biti i izjave Vilijema Vokera o planu za ujedinjenje svih Albanaca.

Dačić, koji je prisustvovao otvaranju nove hale fabrike „Aunde“ u Jagodini, istakao je da će u ime Vlade Srbije na pomenutoj sednici naredne nedelje učestvovati ministar pravde Nela Kuburović.

Ministarstvo spoljnih poslova će, kako je naglasio, predložiti Vladi da se razmotre sve mere koje se mogu primeniti protiv bivšeg američkog diplomate, uključujući zabranu ulaska u našu zemlju.

Prvi potpredsednik Vlade je naveo da je izjava bivšeg šefa Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijema Vokera potvrdila ono što smo mi uvek govorili, a to je da događaji na Kosmetu i bombardovanje Srbije koje je usledilo, nisu bili slučajni.

Dačić je poručio da će naša zemlja proučiti sve mogućnosti o tome na koji način najbolje može pravno da deluje, istakavši da sigurno možemo politički da protestujemo, kod OEBS-a pre svega.

On je rekao i da je o tome juče obavestio ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajla Skota.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili