47 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 103,2 miliona dinara

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio novih 47 kredita za početnike, u ukupnom iznosu od 103,2 miliona dinara, odobrenih po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.
U saopštenju se navodi da je to samo jedan od 33 programa podrške Vlade kroz „Godinu preduzetništva“ sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Od 103,2 miliona dinara danas odobrenih preduzetnicima koji započinju biznis, 30,9 miliona dinara je u bespovratnim sredstavima, a ostatak čini povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jedanput mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Pored ovoga, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 35 povoljnih kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstava.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće dostupan na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Ako ste propustili