17.11.2023. – Oblačno sa kišom

BEOGRAD – Jutarnja temperatura do 10 stepeni, a maksimalna dnevna do 13 stepeni. Oblačno sa kišom koja će se zadržati i u subotu.

U petak naoblačenje sa kišom uz umeren i jak južni i jugoistočni, a posle podne i uveče severozapadni vetar, koji će ponegde dostizati udare olujne jačine, saopštili su iz RHMZ-a.
Uveče i tokom noći temperatura će biti u osetnom padu, pa će kiša krajem dana i tokom noći preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

U subotu hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, naročito na planinama istočne i jugoistočne Srbije (od 10 do 20 cm), a sneg se ponegde očekuje i u nižim predelima na jugu i jugoistoku, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će imati i udare olujne jačine, pa se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa.
Subota će biti i najhladniji dan sa maksimalnim temperaturama u nižim predelima od 4 do 8 °S, na planinama od -6 do 0 °C.

U nedelju hladno uz slabljenje severozapadnog vetra i prestanak padavina.

Sledeće sedmice toplije.

Ako ste propustili