02.02.2023. – Maksimalna dnevna do 8 stepeni

BEOGRAD – Jutarnja temperatura do 4 stepena, a najviša dnevna do 8 stepeni. Oblačno sa kratkotrajnom kišom.

Iz RHMZ-a su saopštili, oblačno u nižim predelima mestimično sa kišom i susnežicom, a u višim sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina se sutra očekuje u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se sneg uveče intezivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa svera.

U petak (03.02.) umereno do potpuno oblačno i suvo. Uveče u Vojvodini, a u toku noći (03/04.02.) u svim krajevima jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Do jutarnjih sati kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

U subotu (04.02.) pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom) – više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 h, dok se na planinama očekuje značajnije povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 30 cm, lokalno i više. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje do kraja prve dekade februara (05 – 10.02.) hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad 0 °S, saopštili su iz RHMZ-a.

Ako ste propustili