Železnička linija od Beograda do Kosovske Mitrovice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić najavio je danas da će direktna železnička linija Beograd-Kosovska Mitrovica biti otvorena za Srpsku novu godinu i da će na toj deonici saobraćati najnoviji voz iz Rusije.

Đurić je gostujući na televiziji Pink naglasio da se direktna linija Beograd-Kosovska Mitrovica uspostavlja prvi put posle rata, dodavši da će cena karte biti povoljnija od autobuske.

To će biti brzi voz i neće stajati kod svake ćuprije, rekao je Ðurić i objasnio da će voz ići deonicom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica.

Prema njegovim rečima, reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM, rekao je Ðurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

On je izrazio uverenje da će među glavnim korisnicima voza biti studenti iz raznih delova Srbije, koji studiraju na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici, iznevši istovremeno podatak da 12.000 studenata trenutno studira na ovoj visokoškolskoj ustanovi i da je Kosovska Mitrovica treći po veličini studentski grad u Srbiji.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili