Trend

Zadržani osumnjičeni za trgovinu ljudima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su J. Š. (1969) i M. Š. (1972), sa područja Žablja, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina ljudima, a krivična prijava biće podneta i protiv jednog pedesetsedmogodišnjaka iz istog mesta.

Sumnja se da su njih troje radno eksploatisali četrdesetogodišnjeg sugrađanina i sedamdesetčetvorogodišnjeg državljanina Severne Makedonije tako što su, nasiljem i pretnjama, zadržavanjem njihovih ličnih dokumenata i lažnim obećanjima da će im platiti, primoravali oštećene da rade za njih teške fizičke poslove.

Njih dvojica su, kako se sumnja, radili na salašu, gde im nisu bili obezbeđeni ni osnovni uslovi za život, dok su osumnjičeni prisvojili novac, zarađen njihovim radom.

J. Š. i M. Š. je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

U saradnji sa Centrom za žrtve trgovine ljudima, obezbeđen je smeštaj za dvojicu oštećenih ovim krivičnim delom, saopštili su iz MUP-a.