Vučić : Ubistvo Ivanovića teroristički akt

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti i izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića u ime građana Srbije. Predsednik je izjavio da se ubistvo tretira kao teroristički akt i da će naći ubice ili ubicu.

„Jutros u 8.18 minuta sa više metaka upucan je Oliver Ivanović u užem centru grada. U 9. 15 sati, a posle 45 minuta napora reanimacije, konstatovana je smrt“,rekao je na početku konferencije Vučić.

Predsednik je rekao da se zločin nije dogodio na teritoriji koju efektivno kontroliše država Srbija, te se mora čekati reakcija drugih organa, ali očekujemo da oni to urade profesionalno i to je tražio i od Federike Mogerini i predstavnika Međunarodne zajednice da brzo reaguju.

Vučić je rekao da su ubice ostavile tragove.

„Nisu ni Hašim Tači ni Ramuš Haradinaj glavni na Kosovu, već je to gospodar Kosova Kadri Veselji“,rekao je Vučić i dodao da Veselji govori da se „Albanci neće zaustaviti do Niša“  ali predsednik Srbije je poručio da neće stići dо Niša i da će Niš оstati najlepši grad kоji će mоći da pоsete kaо turisti i dоbri građani kоji žele da vide neštо lepо.

Tokom konferencije za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će ubice biti pronađene.

Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Ima mnogo interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce, ukazao je on i dodao da zbog istrage ne može da govori o detaljima.

Vučić je izrazio očekivanje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije danas pokrenuti predistražni postupak i dostaviti zahteve ostalim nadležnim organima, MUP-u, BIA i drugim.

Predsednik Srbije je poručio da je ubistvo Ivanovića napad, pre svega, na porodicu Ivanović, ali i na srpski narod na Kosovu i Metohiji, na sever Kosova i na Srbiju u celini.

Vučić je ukazao na to da je delegacija Srbije u Briselu napustila dijalog sa Prištinom jer je veoma teško da se razgovara posle današnjeg ubistva.

On je naveo da je u drugom delu sednice Saveta za nacionalnu bezbednost bilo reči i o svakodnevnim pretnjama ratom i ratnim sukobima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije je izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića u ime Republike Srbije i u svoje lično ime.

Izvor: Beogradske vesti/Vlada Srbije

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili