Vučić: Dvojica Srba su pomagala albanskim specijalcima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare rekao je da Marko Đurić tri puta pre vremena rekao o dolasku na Kosovo.

„Razgovarao sam sa Markom Đurićem, na putu je za Beograd i biće primljen u neku od  zdravstvenih ustanova, rekao mi je da ima određenih problema. Interesantno je da su svi mediji želeli da nas upoznaju sa činjenicom da Đuriću nije dozvoljen ulaz jer nije poštovao procedure koje su dogovorene sporazumom iz 2016. godine“,rekao je predsednik Srbije.

„Ja da sam podneo zahtev morali bi da mi traže 72 sata ranije, za Đurića važi samo 24 sata. U svakom slučaju, mi nikakve dozvole ne tražimo od njih, mi ih obaveštavamo. Marko spada u treću kategoriju i za njega je potrebno samo 24 sata“,ukazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Uhapsili su Marka Đurića. Onda su počeli da ga tuku naočigled svih. Onda se banda terorista slikala, da bi imali trofej, a onda su izveli Đurića na ulice Prištine. Uhvatili su mučenog Marka Đurića i vukli ga preko Prištinskih ulica dok su mu drugi teroristi zviždali. Svi koji su učestvovali u otmici Đurića odgovaraće za to, a među njima je i dvojica građana srpske nacionalnosti koji su učestvovali u logističkoj podršci“,rekao je gospodin Vučić.

 

Foto:arhiva Vlada Srbije

Ako ste propustili