Velika akcija policije hapšenja u Jagodini i Kraljevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u saradnji sa kolegama iz Uprave kriminalističke policije u sedištu Ministarstva i policijskih uprava u Jagodini i Kraljevu, nakon višemesečnog operativnog rada, u sinhronizovanim akcijama u više gradova u Srbiji uhapsili su četiri člana kriminalne grupe od kojih su zaplenili 48 kilograma opojne droge marihuane.

Marihuana je pronađena u putničkim vozilima marke “mercedes“ koje je policija zaustavila u Kraljevu i Jagodini, a za čijim upravljačima su se nalazili M. M. (30) i D. Ž. (55). Bila je sakrivena u 95 paketa u specijalno napravljenim bunkerima i namenjena uživaocima u zemljama Zapadne Evrope. Sumnja se da je njenu nabavku na teritoriji AP Kosova i Metohije i dalji transport organizovao vođa kriminalne grupe L. M. (35) iz Kragujevca. Policija je u njegovom stanu pronašla i oduzela 5.800 evra, za koje se sumnja da potiču od trgovine drogom.

U Jagodini i Kraljevu zaplenjeno 48 kilograma marihuane

U ovoj akciji uhapšen je i J. M. (22) iz Kragujevca, za kojim je bila raspisana centralna poternica i on je sproveden u Okružni zatvor.

Uhapšenima L. M. iz Kragujevca i D. Ž. iz Jagodine određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog istog krivičnog dela, u Kraljevu je uhapšen M. M. iz Kragujevca i njemu je već određen pritvor.

L. M. i D. Ž. će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Izvor/foto:MUP

Next Post

Upravni odbor FK Vojvodina podneo je ostavku

Сре дец 14 , 2016
Upravni odbor FK Vojvodina podneo je ostavku nakon što na vanrednoj sednici Skupštine nije usvojen njegov predlog o izmenama Statuta kluba. Podeli na FacebookPodeli na Twitter