Uručeni ključevi stanova pripadnicima sistema odbrane

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, ključeve 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vulin je prilikom uručenja ključeva, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, rekao da je potrebno da se stambeni problemi pripadnika VS rešavaju brže, podsetivši na to da je Vlada Srbije pokrenula projekat masovne stambene izgradnje za pripadnike sistema bezbednosti.

On je pripadnicima sistema odbrane koji su danas dobili ključeve stanova iskazao zahvalnost na vrednoj i časnoj službi, i na svemu što su uradili za svoju zemlju, poručivši da je došlo vreme da im se zemlja i Vojska oduže rešavajući im stambeno pitanje.

Ministar odbrane je objasnio da su aktivna i penzionisana vojna lica kojima su danas uručeni ključevi dobila stanove mimo utvrđene rang liste, jer su ti stanovi uglavnom ruinirani, treba im adaptacija i ulaganje vlastitih sredstava, pri čemu cena za otkup još nije poznata.

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković rekao je da se radi o stanovima koji su „pronađeni u sistemu“, a koje su dugi niz godina koristila lica koja nisu imala veze sa Vojskom Srbije i Ministarstvom odbrane.

Akcijom vojne policije i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pronalazimo te stanove, istakao je general Diković, poručivši da će stalna briga o ljudima i bolji standard i status pripadnika Vojske Srbije biti i dalje prioritetni zadatak.

Ako ste propustili