Unaprediti krivično-pravnu zaštitu advokata

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović razgovarala je danas sa predstavnicima advokatskih komora Srbije i Beograda o položaju advokata u Srbiji, sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

Kuburović je na sastanku sa predsednikom i potpredsednikom Advokatske komore Srbije Viktorom Gostiljcem i Jasminom Milutinović, kao i sa predsednikom Advokatske komore Beograda Jugoslavom Tintorom, još jednom pozvala nadležne državne organe da preduzmu sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi se u najkraćem roku utvrdili motivi i počinioci ovog tragičnog događaja.

Ministar pravde i predstavnici advokature su se, govoreći o neophodnosti trajnog i sistemskog uređenja položaja advokata, saglasili sa tim da se formira stalno telo koje će pratiti sve slučajeve napada na advokate i raditi na unapređenju krivično pravne zaštite advokata.

Takođe, postignut je dogovor o tome da članovi stalnog tela, pored predstavnika Ministarstva pravde i advokature, budu i predstavnici iz reda sudija i tužilaca, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili