Trend

Uhapšene četiri osobe zbog mita

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita i primanje mita podstrekavanjem.

Uhapšeni su zaposleni u matičnoj službi Gradske uprave Pirot M. Ž. (1958) i lekar A.I. (1980) iz Dimitrovgrada, koji se sumnjiče za primanje mita, kao i D.M. (1979) iz Dimitrovgrada i V.I. (1952) iz Ćuprije, koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekavanjem.

Kako se sumnja, D.M. i V.I. su u protekle dve godine podstrekavali A.I. da za novac izdaje lekarska uverenja, bez lekarskih pregleda, za osobe iz Srbije za koja su mu njih dvojica dostavljali podatke.

Oni su, takođe, osumnjičeni za to da su podstrekavali i M.Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe, za koje je izdavano lekarsko uverenje, u izvod iz matične knjige rođenih upiše da imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo te zemlje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto:Ilustracija