Uhapšena jedna osoba zbog lažnih vesti o koronavirusu

Foto:ilustracija/pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili N.S. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Sumnja se da je N.S. izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Postoje osnovi sumnje da je N. S. na društvenoj mreži Fejsbuk objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona.

Takođe, on se sumnjiči i za pretnje kojima je ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Next Post

Zabranjene sve posete osuđenicima u naredne dve nedelje

Пон мар 30 , 2020
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je da će u narednih 14 dana biti zabranjene sve posete osuđenim licima u kazneno-popravnim zavodima i okružnim zatvorima u Srbiji. Ova odluka doneta je u cilju sprečavanja moguće epidemije virusa korona u penalnim ustanovama, a u skladu sa […]