U Skadarliji „Šeširijada 2016“

U Skadarliji 23.jula biće organizovana „Šeširijada“ sa početkom od 17h. Centralna manifestacija održaće se ispred kuće Đure Jakšića gde će se održavati plesne tačke, koncerti violine i harmonike, slušaće se starogradska muzika, čitaće se aforizmi i anegdote iz istorije ove čuvene ulice.

Manifestacija će početi defileom od restorana „Dva bela goluba“ sa tamburaškim orkestrom na čelu.

Proglašenje najlepšeg muškog,  ženskog i dečijeg šešira planirano je u 19:30 časova a ocenjivaće se i najbolji starogradski, etno, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir.

Posetioci koji budu želeli da oprobaju sreću imaće priliku da učestvuju u lutriji „Miš beli, sreću deli“ u 20 časova ispred Kuće Đure Jakšića.

Pored domaćih šeširdžija, učestvovaće i gosti iz Bjeljine, Banja Luke, Ohrida, Herceg Novog, Zagreba, Opatije i Portoroža.

Svečano zatvaranje manifestacije je u 21 čas.

Izvor:Tob.rs

Next Post

Stručni saveti trgovcima o evidenciji prometa robe

Чет јул 21 , 2016
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će Tržišna inspekcija uskoro obići 18 prodavnica na malo u okviru više trgovinskih lanaca u nekoliko gradova Srbije, kako bi pružila stručnu pomoć trgovcima i dodatno ih podstakla na zakonito poslovanje. U slučaju da inspektori tom prilikom uoče […]