Tradicionalno prijateljski odnosi Srbije i Nepala

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u zvaničnoj poseti Saveznoj Demokratskoj Republici Nepal, razgovarao je sa predsednicom te zemlje Biđe Devi Bandari.

Sagovornici su u srdačnom razgovoru istakli da su odnosi dveju zemalja tradicionalno prijateljski, kao i da su zasnovani na uzajamnom poverenju i razumevanju.

Na sastanku je takođe bilo reči o aktuelnoj situaciji u Srbiji i Nepalu, kao i o najvažnijim međunarodnim pitanjima.

Dačić je tom prilikom upoznao predsednicu Nepala sa najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, a posebno je ukazao na izuzetan značaj koji Kosovo i Metohija ima za Srbiju.

On je izrazio zahvalnost zbog principijelnog stava Nepala u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“, i upoznao svoju sagovornicu sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Predsednica Bandari i prvi potpredsednik Vlade Srbije izneli su čvrsto uverenje da će bilateralni odnosi dveju zemalja nastaviti da se unapređuju, naročito u sferi ekonomije.

Dačić je preneo predsednici Nepala pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, izrazivši nadu da će ona uskoro posetiti Srbiju, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ako ste propustili