Svetski dan srca i na Zvezdari

Gradska opština Zvezdara će u sredu, 29.9.2021.obeležiti svetski Dan srca na platou ispred zgrade Opštine.

U terminu od 10 do 12 sati biće organizovane različite aktivnosti u cilju informisanja građana o važnosti očuvanja zdravlja srca i kardiovaskularnog sistema, saopštili su iz opštine Zvezdara.

Na samom početku manifestacije zaposleni Opštine će vežbati uz instruktorku Sportsko plesnog kluba „Kreativa“, a pridružiće im se i penzioneri Kluba za stare Mirijevo „Drinka Pavlović“ koji će vežbati jogu.

Građani će na štandovima koji će biti postavljeni na platou, u saradnji sa udruženjima „Svi na vagu“ i „Plavi krug“ i HHU „Hleb života“, moći da izmere glikemiju, pritisak, vitaminsko-mineralni status i viscelarne masti i dobiju savete o zdravoj ishrani.

Manifestaciji će se priključiti i Institut za transfuziju krvi Srbije. Transfuziološki autobus Instituta biće postavljen ispred Gradske opštine Zvezdara od 10 do 15 časova. Podršku akciji daće i Teatar „Vuk“ koji će dobrovoljne davaoce krvi obradovati kartama za omiljene predstave sa repertoara.

Manifestaciji će se pridružiti i volonteri Crvenog krsta Zvezdara koji će izvesti vežbu oživljavanja uz pomoć defribilatora.

Cilj manifestacije je da se poveća nivo svesti stanovništva o tome da oboljevanje i umiranje od kardiovaskularnih bolesti može da se spreči uvođenjem zdravih stilova života. Svake godine u svetu od bolesti srca i krvnih sudova mozga umire 17,1 miliona ljudi, što stavlja ovaj uzrok smrti na vodeće mesto, saopštili su iz opštine Zvezdara.

Ako ste propustili