Srbija ostvarila skok na „Duing biznis listi“ Svetske banke

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je iskorak koji je Srbija ostvarila na najnovijoj „Duing biznis listi“ Svetske banke veoma važna ekonomska vest, koja će nam doneti nove investitore i radna mesta.

Mihajlović je, u izjavi za novinare u pauzi konferencije “Jačanje konkurentnosti Srbije”, koju organizuje NALED, a na kojoj je predstavljen izveštaj Svetske banke o uslovima poslovanja, navela da je naša zemlja zauzela 47. mesto na pomenutoj listi.

Srbija se, kako je podvukla, našla i među prvih 10 zemalja u kojima je ostvaren najveći napredak u reformama.

Ona je naglasila da je to rezultat napora Vlade Srbije da sprovede reforme, kao i partnerskog odnosa sa Svetskom bankom, USAID-om i Ambasadom Velike Britanije u Srbiji.

Mihajlović, koja je na čelu Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na „Duing biznis listi“ Svetske banke, saopštila je da je Srbija poboljšala poziciju u svih deset oblasti.

Investitori su ocenili da je Srbija napravila iskorak i popravila ambijent za investiranje, pri čemu je cilj da budemo u prvih 20 zemalja na pomenutoj listi Svetske banke, napomenula je ona.

Prema njenim rečima, svakodnevno se radi na unapređenju stanja u oblasti lakoće dobijanja priključka za električnu energiju, promeni katastra, poreskog sistema i zaštite manjinskih akcionara.

Mihajlović je istovremeno ukazala na to da je Srbija u oblasti izdavanja građevinskih dozvola ostvarila najveći napredak.

Rezultati će biti sve bolji u narednim godinama, ocenila je ona, izrazivši zahvalnost Svetskoj banci na tome što su nam pomogli da razrešimo bilo koju dilemu koju smo imali.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili