Srbija lider u otvaranju novih radnih mesta

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je Srbija, po najnovijem izveštaju „IBM Global Location Trends „, svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini.

Knežević je istakao da je IBM nekoliko godina unazad analizirao aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, pri čemu je ovo do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno predstavlja porast od približno 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

On je poručio da je Srbija najbolje mesto za investiranje, što samo potvrđuje izveštaj IBM-a, i podsetio na to da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već činjenica da cela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.

Srbija je, kako je naveo, u poslednje dve godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svetske banke, koja rangira 190 zemalja sveta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kada ta lista postoji.

Na poslednjoj listi, Srbija je ušla u Top 10 zemalja reformatora na svetu, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ako ste propustili