Siniša Mali o Beogradskom maratonu

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je danas da su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će biti održan 16. aprila 2016. godine, ušle u završnu fazu.

„Beogradski maraton je najznačajniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Beogradu i jedan od najboljih brendova glavnog grada. Grad Beograd podržava održavanje ove manifestacije kroz učešće svojih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi“ – rekao je Mali.

On je naglasio da se ove godine očekuje novi rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je već prijavljen rekordan broj njih.

„Elektronsko prijavljivanje za 29. Beogradski maraton počelo je najranije do sada, tačno šest meseci pre ovogodišnjeg događaja i do sada je već prijavljen rekordan broj od preko 2.000 učesnika iz 34 zemlje sveta. Očekujemo da i ove godine postignemo novi rekord po broju učesnika u odnosu na prošlu, takođe rekordnu godinu, kada je u polumaratonu i maratonu učestvovalo  preko 4.500 takmičara. Među njima je bilo i 1.600 učesnika i gostiju iz 56 zemalja sveta. U trci zadovoljstva bilo je gotovo 20.000 rekreativaca.  Tom prilikom je ostvaren i rekordan turistički promet“.

Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton obavlja se putem interneta na  www.bgdmarathon.org.

Ako ste propustili