Pušteno u saobraćaj nova deonica autoputa na istočnom kraku Koridora 10 ukupne dužine 30,5 kilometara

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pustila je u saobraćaj novu deonicu autoputa E 80 na istočnom kraku Koridora 10 ukupne dužine 30,5 kilometara.

Mihajlović je na svečanosti na kojoj je bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, iskazala zahvalnost radnicima, ali i građanima na poverenju u predsednika Republike i Vladu Srbije zbog posla koji obavljaju.

Ovo je samo jedan deo posla koji smo završili. cjer to je ono što treba da radimo kako bi se na taj način povezivali, poručila je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo zbog novih 30,5 kilometara autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada, podsetivši na zacrtani cilj da se kroz Srbiju izgradi 1200 kilometara najmodernijih saobraćajnica.

Očekujem uskoro i dogovor o autoputu Niš-Pločnik, kao delu trase Niš-Priština, kojim ćemo se povezati sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, kao i Albancima u Albaniji, a Niš učiniti raskrešćem svih puteva. To je ono što radimo i gradimo, to su nove investicije i nova radna mesta, zaključio je Vučić.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je takođe da će korišćenje novog autoputa E 80 na ističnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada biti besplatno do kraja ove godine.

Ovom odlukom Ministarstvo želi da pozove sve građane Srbije da obiđu tu deonicu autoputa kako bi je upoznali i obišli sve prirodne lepote ovog kraja naše zemlje.

Prema predlogu JP „Putevi Srbije“ putarina za sve deonice autoputa istočnog kraka Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada iznosiće 190 dinara za putnička vozila, a naplata počinje od početka 2018. godine.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: mgsi.gov.rs

Ako ste propustili