Proglašena obustava plovidbe na Dunavu

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Veljko Kovačević saopštio je da je ovo ministarstvo juče proglasilo obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova.
Kovačević je objasnio da obustava važi za sva plovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce, a biće na snazi do daljeg.

Plovidba je obustavljena od Bezdana do Golupca zbog pojave leda, a od Golupca do Prahova zbog jakih udara vetra, naveo je on i podsetio na to da je na Tisi, na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, saobraćaj obustavljen pre dva dana i da je ta odluka još na snazi.

Takođe, kako je dodao, na beogradskom sektoru Dunava angažovan je brod „Topola“ koji je do sada imao dve intervencije i to kod mosta „Mihajlo Pupin“, gde su četiri barže bile zarobljene ledom, i kod hotela „Jugoslavija“.

Foto:pixabay

Next Post

Očekivano"La La Land" pokupio sedam Zlatnih globusa

Пон јан 9 , 2017
Mjuzikl „La La Land“ pokupio je sedam Zlatnih globusa što je već najava za dobijanje i Oskara. Nagrade je pokupio za najbolju mušku ulogu Ryan Gosling,najbolja ženska uloga Emma Stone,najbolji mjuzikl, najbolja režija, najbolji scenarijo, najbolja filmska muzika  i najbolja pesma . Najboljim animiranim filmom proglašen je „Zootopia“. https://www.youtube.com/watch?v=OPSt1oVur2A Iz oblasti televizije najboljom […]