Pregovorima će posredovati lično predsednica Vlade Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić trebalo je rano jutros da se sastane sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem i štrajkačkim odborom radnika fabrike „Fijat“ u Kragujevcu, kako bi razgovarali o rešenju problema u ovoj fabrici.

Sastanku je prisustvovao samo Ljubisav Orbović, a iako su bili pozvani, predstavnici štrajkačkog odbora se iz nepoznatih razloga nisu pojavili, uprkos tome što su svoj dolazak potvrdili kasno sinoć.

Zbog izuzetne važnosti koju fabrika „Fijat“ u Kragujevcu ima za ekonomiju Srbije, za grad Kragujevac, domaće kompanije koje su angažovane od strane „Fijata“ i za zaposlene radnike i njihove porodice, predsednica Vlade Ana Brnabić naložila je danas da se započne sa pregovorima na najvišem nivou.

To znači da će pregovorima posredovati lično predsednica Vlade i da u njima učestvuju menadžment „Fijata“ iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora.

Štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima „Fijata“ i celoj Srbiji, jer „Fijat“ čini važan deo domaće ekonomije.

Današnji razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak, 6. jula, započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili