Potrebna efikasnija primena antidiskriminatornih propisa

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović sastala se danas sa poverenikom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, sa kojom je razgovarala o unapređenju antidiskriminatornih normi i položaja osetljivih grupa.

Kuburović i Janković su konstatovale da je potrebna efikasnija primena antidiskriminatornih propisa, čime će se dodatno unaprediti prava lica koja pripadaju nekoj od osetljivih grupa u društvu.

Takođe, na sastanku su razmenjena mišljenja i o izmenama i dopunama propisa u cilju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

One su, govoreći o putu Srbije ka EU, istakle važnost sprovođenja Akcionog plana za Poglavlje 23 u oblasti jačanja vladavine prava i ljudskih prava, sa naglaskom na antidiskriminatornu praksu i politiku, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Next Post

Zaplenjeno 18.980 paklica cigareta

Чет мај 25 , 2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Kraljevu presekli lanac ilegalne trgovine akciznom robom i zaplenili 18.980 paklica cigareta strane proizvodnje, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, čija se vrednost procenjuje na više od tri miliona dinara. Policija je cigarete pronašla prilikom kontrole na […]