Posle 37.godina otvara se klizalište na Tašmajdanu

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će posle 37.godina biti otvoreno klizalište na Tašmajdanu koje je zatvoreno 1979. godine.

„Sa programom krećemo 15. decembra, trajaće do 15. februara, a pripremili smo čitav niz programa za decu, kao i retro večeri, gde će moći da dođu oni nešto stariji kako bi se podsetili svog detinjstva. Verujem da ćemo probuditi nostalgiju kod jednog dela građana, ali i da će mlađe generacije shvatiti kakva je lepota i prednost tog otvorenog klizališta. Na Tašmajdanu će svakodnevno nastupati i bendovi „- reako  je Vesić i dodao da će se drugo otvoreno klizalište nalaziti na Trgu Nikole Pašića od 1. decembra.

Trg bajki, na platou ispred UK „Vuk Stefanović Karadžić”, gde će se nalaziti kućica u kojoj će deca slušati bajke i gledati predstave.

“ Ove godine uvodimo i program na Savskoj promenadi, gde će biti promenada otvorenog srca 1. januara, a 29. decembra tu organizujemo prvi od tri velika koncerta, gde će nastupiti Kiki Lesandrić i Piloti i Tropiko bend. Centralna bina će se nalaziti ispred Doma Narodne skupštine i tu organizujemo dva koncerta, 30. i 31. decembra, 30. decembra će pevati Bijelo dugme i Aca Lukas, a 31. decembra Bajaga i instruktori i Plavi orekstar. Verujem da smo uradili pravu stvar i da će taj muzički program biti u funkciji onoga što želimo, a to je da Beograd bude  centralno mesto za doček Nove godine u regionu „, rekao je Vesić.

Dečja nova godina se i ove godine održava na Beogradskom sajmu.

Naša dečja nova godina na sajmu ima 39 programa, 11 pozorišnih predstava, 18 muzičko-scenskih programa, devet programa sa novogodišnjom predstavom, a i ove godine ćemo organizovati da deca iz beogradskih vrtića besplatno posete taj prostor – kazao je Vesić.

Kako je naveo, 1. januara je Ulica otvorenog srca, koja se ove godine osim u Svetogorskoj, održava i na Čukarici, u Rakovici, Surčinu, na Savskom vencu, u Mladenovcu i Obrenovcu, kao Promenada otvorenog srca.

„Na Trgu otvorenog srca, na Trgu republike, 7. januara je lomljenje božićne česnice, a imaćemo i program za proslavu Pravoslavne nove godine koji će tradicionalno biti dečji, imaćemo koncert za decu, pozorišta, tezge sa prodajom dečjih proizvoda u Ulici Dragoslava Jovanovića. Trka Deda Mrazeva je 25. decembra i održava se tradicionalno u Ulici kralja Milana“,naglasio je Vesić i dodao da će se na svim manifestacijama prodavati šolja koja će koštati 150 dinara, a novac od prodaje će ići u humanitarne svrhe Zavodu za vaspitanje dece i omladine.

Ako ste propustili