Policija zaplenila veću količinu naoružanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana, uhapsili osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi da je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, oduzeto 38 pušaka, 13 pištolja, tri revolvera, više od 2.200 komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručna bomba.

Protiv 32 osobe su zbog ovog krivičnog dela podnete krivične prijave u redovnom postupku.

U više odvojenih akcija, takođe u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanja imovinskih delikata, uhapšena je 41 osoba.

Pored toga, uhapšeno je i 14 osoba po prethodno raspisanim potragama, dok su protiv 75 osoba krivične prijave podnete u redovnom postupku, od kojih je 11 maloletnih lica.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 223 krivična dela razbojništava, razbojničkih krađa, teških krađa i krađa.

Next Post

ОBАVЕŠTЕNJЕ О RАSPОDЕLI PЕNZIОNЕRSКIH КАRTICА FОNDА PIО

Пон апр 30 , 2018
Penziоneri sa teritоrije Оpštine Rakоvica svоje PЕNZIОNЕRSКЕ КАRTICЕ mоgu preuzeti u filijali PIО fоnda u Nemanjinоj br. 30 radnim danima оd 8 dо 15 časоva. Svim kоrisnicima neоphоdan je identifikaciоni dоkument /lična karta ili pasоš/ da bi preuzeli karticu. Raspоdela penziоnerskih kartica оbaviće se prema prvоm slоvu prezimena kоrisnika i […]