Podela PVC kanti za smeće na Voždovcu

Besplatno sakupljanje i odvoženje kabastog otpada za sva fizička lica obavlja JKP „Gradska čistoća“ svakog prvog vikenda u mesecu. Građani u tom terminu mogu da odlože svoj kućni  otpad (šporete, frižidere, mašine, nameštaj) pored najbližeg kontejnera.

Surađani koji imaju individualne PVC kante za smeće i nemaju mogućost da kabasti otpad odlože pored kontejnera, mogu pozvati pogon JKP „Gradska Čistoća“ na Voždovcu kako bi zakazali odnošenje smeća sa svoje adrese.  Potrebno je najaviti se na broj telefona 2882-916 u vremenu od  6 do 14 časova, nekoliko dana pre „kabastog vikenda“, kako bi na vreme bilo obezbeđeno vozilo koje će odneti otpad sa željene adrese.

Ukoliko neko od Voždovčana u vreme podele PVC kanti za smeće nije bio kod kuće, kantu  može  preuzeti u Ulici Milana Toplice bb, u pogonu  JKP „Gradska čistoća“ Voždovac ispod Plavog mosta, u terminu od 6 do 13:30 sati.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima  sprovodi se sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća u uskim ulicama, zbog nemogućnosti postavljanja kontejnera.

Besplatne PVC kante za smeće predviđene su za svako domaćinstvo koje je korisnik komunalnih usluga, bez obzira na broj stambenih jedinica na jednoj parceli. Dakle, ukoliko u jednom dvorištu ima više stanova koji zasebno plaćaju komunalne usluge po računu JP „Infostan“, svaki stan dobiće po jednu kantu.

Izvor/foto:Opština Voždovac

Ako ste propustili