Počela rekonstrukcija Kalenić pijace

Počela je rekonstrukcija Kalenić pijace. Prema najavama radovi će biti gotovi za dve godine a građevinski radovi će se obaviti u četiri faze.

U prvoj fazi, ruše se stari i prave novi lokali u Ulici Maksima Gorkog, a potom će biti isto urađeno sa lokalima iz Njegoševe ulice.

U drugoj fazi biće rekonstruisan deo „između dve kapije”.

U trećoj fazi biće sređena sadašnja zatvorena hala.U

U  četvrtoj fazi biće izgrađena garaža na mestu sadašnjeg fast-parka. Parkiralište će imati kapacitet oko 200 vozila, od kojih će deo biti za prodavce, a deo za kupce i stanare okolnih zgrada.

– Sačuvaćemo i restaurirati velike kamene kocke koje su sada na otvorenom delu pijace. One će opet dobiti funkciju. Što se tiče tezgi, one će biti moderne i komforne i za kupce i za prodavce – rekao je Goran Vesić.

Foto: Beoinfo

Next Post

Kanibalizam u koncentracionom logoru

Пет апр 1 , 2016
Jedan od preživelih nacističkog koncentracionog logora Bergen-Belsen opisao je u nedavno objavljenim dokumentima kako su zatvorenici da bi preživeli okretali se ka kanibalizmu. Harold Le Druillenec,jedini Britanac kojeg su u Bergen-Belsenu pronašli oslobodioci na kraju Drugog svjetskog rata, u svedočenju koje prenosi Independent, rekao je kako je celo vreme svog boravka u tom logoru polagao mrtva […]