Plivački maraton na Adi Međici

Udruženje Ljubitelji Save i Dunava „Ada Međica“ u saradnji sa Savezom za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije, organizuje prvi beogradski Međunarodni plivački maraton na reci Savi u nedelju 17. jula, u 11 časova, na Adi Međici.

Ada Međica je ostrvu smešteno između Ade Ciganlije i novobeogradskog bloka 44. Plivačka ruta je dužine oko tri kilometara, kružno oko Ade Međice, a takmičenje će se organizovati u mešovitoj muškoj i ženskoj konkurenciji.

Maraton je otvorenog tipa, a za maloletne učesnike je neophodno odobrenje roditelja. Medicinsku i tehničku podršku obezbeđuje organizator. Prevoz na Adu Međicu je organizovan, i ići će na svakih pola sata sa pontona na Savskom keju, između blokova 70 i 44.

PROGRAM:

09.00 Prijava takmičara i lekarski pregled

10.00 Tehnički sastanak

10.30 Otvaranje takmičenja: defile učesnika, intoniranje himne i podizanje zastave RS

11.00 Start

11.45 Očekivani dolazak prvih takmičara

Za ručak se pobrinulo udruženje Dunav u srcu i brod restoran Vodenica, koji će svim takmičarima, gostima, novinarima i prijateljima maratona pripremiti riblju čorbu. Biće organizovano takmičenje u povlačenju konopca u žensko muškoj mešovitoj konkurenciji. Posetioce očekuje i bogat muzički program.

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Ako ste propustili