Planine zovu građane Zvezdare!

Planinarsko društvo „Radnički“ i Gradska opština Zvezdara pozivaju građane na planinarenje po Homoljskim planinama 28. maja 2022. godine.

Homoljske planine su pravi prirodni dragulj. Nalaze se u istočnoj Srbiji, u Karpatsko – balkanskom gorju. Odlikuje ih bogatstvo reljefa, biljnog i životinjskog sveta. Mnoštvo izvora, pećina, kotlina, klisura, prekrasnih vidikovaca, livada, pašnjaka i raznovrsna šumska vegetacija obećavaju uživanje u lepoti netaknute prirode. Planinarenje je sportska aktivnost koja ima snažan pozitivan uticaj na psihofizičko zdravlje. Doprinosi dobroj fizičkoj kondiciji, jača kosti i mišiće, doprinosi pokretljivosti zglobova, povećava kapacitet pluća i snaži srce, povećava potrošnju šećera i utiče na regulaciju holesterola. Planinarenje omogućava povezivanje sa prirodom, utiče na razvijanje socijalnih odnosa i druženje, pravi je melem za mentalno zdravlje.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na broj 065/8334696 ili mejl [email protected] do popune mesta. Više informacija o samoj planinarskoj turi i organizaciji možete videti na linku

https://www.pk-radnicki.rs/destinacija/planine-zovu/

Ako ste propustili