Osumnjičeni da su dogovarali tendere za nabavku vozila…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Valjevu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili i po nalogu višeg javnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za osam osoba.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da ta lica izvršila krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su – odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva A. V. S. (1983), službenik u Gradskoj upravi Valjevo A. Đ. (1983), službenik u Gradskoj upravi Valjevo T. I. (1989), odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo R. Đ. (1974) i odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda B. S. (1979).

Takođe, uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad M. P. (1971), odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac M. V. (1967) i odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo A. P. (1982).

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili