Olakšice za potrošače „Beogradskih elektrana” tokom vanrednog stanja

Foto:ilustracija/pixabay

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” omogućilo je svojim potrošačima, fizičkim licima starijim od 65 godina, da svoje račune za februar, mart i april 2020. godine izmire po završetku vanrednog stanja, bez obračunate kamate.

Za grupu potrošača koji su redovno izmirivali svoje obaveze, u pomenutom periodu biće omogućeno i korišćenje popusta od pet odsto, bez obzira na kašnjenje u plaćanju, navodi se u saopštenju „Beogradskih elektrana”.

Kako je navedeno u saopštenju, produženje roka plaćanja za korisnike koji su potpisali reprogram duga odnosi se samo na dužnike iznad 65 godina starosti, dok su ostali potrošači u obavezi da izmiruju dug prema potpisanom reprogramu, odnosno kako i dospevaju rate.

Takođe, kako bi potrošači bili zaštićeni tokom trajanja vanrednog stanja, neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate, pri čemu će biti napravljen i zastoj u sprovođenju postupaka izvršenja u periodu od 90 dana.

Takođe, „Beogradske elektrane“ će produžiti akciju reprograma duga po okončanju vanrednog stanja, za najmanje dodatnih 90 dana, kako bi svi zainteresovani mogli da pristupe reprogramu po veoma povoljnim uslovima.

Svi ostali potrošači u obavezi su da redovno izmiruju svoje dospele obaveze, ističe se u saopštenju.

Next Post

Registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva COVID 19

Пон мар 23 , 2020
U Republici Srbiji je do 15 časova 23. marta 2020. godine registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, 23. marta 2020. godine testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 27 pozitivno i 34 negativno na novi korona virus. Od 27 potvrđenih slučajeva od […]