Održan „Beogradski noćni market” na pijaci Bajloni

b.marketManifestacija „Beogradski noćni market”, pod sloganom „Novo lice pijace”, održana je sinoć na Bajlonijevoj pijaci. Mnoštvo Beograđana imalo je priliku da poseti proizvođače hrane i pića iz cele Srbije koji su na savremen i zanimljiv način predstavili svoju ponudu i time doprineli da pijace postanu prepoznatljiva turistička ponuda glavnog grada.

Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu najavila je da će se sledeća manifestacija ovog tipa održati već 1. jula na Kalenićevoj pijaci, kao i da će se ista dešavanja tokom leta i jeseni događati i na drugim beogradskim pijacama.

– Ove manifestacije predstavljaju nešto potpuno novo u turističkoj ponudi grada, jer se ovde pored proizvođača poljoprivrednih proizvoda predstavljaju i dizajneri, majstori starih zanata i drugi umetnici čime se stvara zanimljiva mešavina koja privlači novu publiku i daje jedinstven osećaj duha grada. Tako istovremeno afirmišemo mikro i srednja preduzeća, kao i porodično preduzetništvo. Ova događanja odigravaće se u svim opštinama čime pored tradicionalnih turističkih manifestacija dodajemo i jednu novu, koja se održava u svim evropskim gradovima poput Berlina, Barselone, Madrida i mnogih drugih. Na ovaj način i Beograd dobija novu dimenziju i ovo će sasvim sigurno biti manifestacija koja će postati tradicionalna – rekla je Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace” istakao je da je ovom manifestacijom Bajlonijeva pijaca dobila novi karakter.

–    Potrudili smo se da u skladu sa željom nekadašnjeg osnivača, gospodina Bajlonija ova pijaca postane zaista mesto susreta svih Beograđana i predstavimo je u novom ruhu. Pozvali smo sve Beograđane, oni su se odazvali u velikom broju i po njihovim reakcijama vidimo da smo napravili pravi potez. „Gradske pijace” predstavile su svojih dvadeset šampiona pijaca, ljude koji predstavljaju institucije na Kaleniću, Đermu, Cvetkovoj, Zemunskoj i drugim gradskim pijacama, gde ljudi mogu da probaju njihove proizvode, a tu su i drugi učesnici poput „Rakija bara”, antikvara, slikara i drugih. Sve to prati i muzički program čime smo zaokružili i promovisali i naše preduzeće koje se uključilo u svetski pokret koji ove manifestacije održava na 1.200 pijaca u svetu. Kroz sva dešavanja promovišemo i kulturu zdrave ishrane, domaću kuhinju i našu tradiciju, a reakcija posetilaca nam je dala potpuno za pravo da sa ovakvim manifestacijama nastavimo i ubuduće – rekao je Ivan Sočo.

Na Beogradskom noćnom marketu ukupno se sinoć predstavilo više od sto izlagača, a program su upotpunili nastup benda „ZaBeat”, di-džejevi, izložbe umetničkih slika i fotografija.

Ako ste propustili