Nova radna mesta u Republičkom geodetskom zavodu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u martu biti otvoreno novih 550 radnih mesta u Republičkom geodetskom zavodu.

Mihajlović je istakla da je, na predlog resornog ministarstva, Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrila Republičkom geodetskom zavodu da zaposli novih 550 stručnjaka, najviše pravnika, IT struke, geodeta i geografa.

Ona je najavila da će tokom marta biti raspisan konkurs za novo zapošljavanje u RGZ i da će ovo biti najveći prijem novih radnika u RGZ od njegovog osnivanja.

Mihajlović je navela da će svi koji prođu konkurs biti primljeni na neodređeno vreme i radiće na realizaciji velikih projekata RGZ kao što su e-katastar i adresni registar, kroz koji će više od tri miliona građana dobiti adresu sa ulicom i brojem.

Ako želimo da Srbija napreduje na „Duing biznis listi“ kroz reformu katastra, da završimo adresni registar za dve godine i da pređemo na e-katastar, onda za to moramo imati dovoljan broj ljudi, ukazala je ona.

Takođe, Mihajlović je podsetila na to da RGZ prolazi kroz najveće promene u poslednjih 20 i više godina, počev od donošenja novog zakona o upisu u katastar, koji je pripremljen, i prelaska na rad sa digitalnom dokumentacijom.

Odluka o novom zapošljavanju, koju Vlada Srbije treba da usvoji na sledećoj sednici, u skladu je sa preporukama Svetske banke, koja je kao najveći rizik za realizaciju Projekta unapređenja zemljišne administracije u Srbiji istakla upravo nedovoljno kadrova, navela je ona.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva: Vlada Srbije

Ako ste propustili