„Noć istraživača“ od 29.septembra

Ovogodišnja „Noć istraživača“ održaće se 29.septembra na 10 lokacija u Beogradu i u još 10 gradova u Srbiji -Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pirotu, Požarevcu, Petnici, Inđiji, Zrenjaninu, Šapcu i Subotici.

Lokacije na kojima če biti održna „Noć istraživača“ u Beogradu su :Francuskom institutu, Gete institutu, Galeriji nauke i tehnike SANU, Muzeju Vuka i Dositeja, Naučnom klubu Beograd, Kalemegdanu (Savskom šetalištu, Fontani Borba, Muzičkom paviljonu i Letnjoj sceni) i po prvi put u tržnom centru Big Fashion.

KALEMEGDAN I SAVSKOM ŠETALIŠTU

Na Kalemegdanu i na Savskom šetalištu kod Kalemegdana od 17 do 22h posetioci će moći da saznaju nešto o seobama naroda, migraciji i prstenovanju ptica,o stranom poreklu reči koje svakodnevno koristimo i uticaju drugih naroda na naš jezik, o etnomuzikologiji, starim instrumentima i pesmama.

Na Kalemegdanu će biti 4 ćoška pod nazivom Evo, Lokal, Viki i Evro.

FONTANA BORBA ili ti FONTANA RIBAR

Poetioci će se družiti sa učenicima iz XII Beogradske gimnazije,Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu gde če ih upoznati sa svojim sferama istraživanja.

MUZEJ VUKA I DOSITEJA

Uz  Fakultet muzičke umetnosti čućete o muzici i igrama koje su donete prilikom naseljavanja Balkana, a sa Filološkog fakulteta povešće vas na pustolovine Kolumba i Servantesa i sve to od 17h do 22h.

FRANCUSKI INSTITUT

Uz Društvo za Neuronauke Srbije, đacima OŠ „Sveti Sava“ iz Požarevca i studentima Biološkog fakulteta UB a u okviru Euro ćošeta upoznaćete se sa naučnicima koji su uz pomoć Evropske Unije ostvarili svoje istraživačke snove. Početak od 16h.

Noć istraživača održaće se još u Goethe institutu,Galeriji nauke i tehnike,Naučnom klubu i na Letnjoj sceni Kalemegdana.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili