Na mesto ministra finansija dolazi Siniša Mali

Nakon što je Dušan Vujović podneo ostavku na mesto ministra finansija na njegovo mesto će biti preložen gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije i o tome je obavestio predsednicu Vlade Anu Brnabić, uz napomenu da su razlozi za njegovo povlačenje lične prirode.

U pisanom obaveštenju koje je Kabinet predsednice Vlade primio, ministar Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

„Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata“, navodi se u pismu.

Predsednica Vlade će, prema proceduri, dostaviti pisano obaveštenje predsednici Narodne skupštine Republike Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalna je Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i rezultatima postignutim u resoru koji je vodio,saopštili su iz Vlade Srbije.

Next Post

Blake Lively graciozna na Met Gala

Уто 8 маја , 2018
Glumica Blake Lively uvek je svi foto reporteri čekaju jer znaju da njen smisao za modu i njena pojava odiše gracioznošću. Prošle godine haljina iz kolekcije Versace je bila pun pogodak a ove godine iz iste kuće i ostala je zapažena. PROŠLE GODINE View this post on Instagram Met flashback (more […]