Jačanje političke saradnje i privrednih odnosa sa Rusijom

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u Moskvi u delegaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića, sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije ocenili su da su odnosi dveju zemalja na visokom nivou i da se saradnja razvija u svim pravcima.

Dačić je naglasio da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima.

Ministri su izrazili zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou.

Dačić je iskazao zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi da redovno razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

On je ukazao na to da će Srbija u narednom periodu usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

U razgovoru je bilo reči i o obeležavanju 180-godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i Ruske Federacije sledeće godine, kada je planirano i da ministar Lavrov poseti Beograd, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ako ste propustili