Izbor Beograda za sedište Transportne zajednice

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izbor Beograda za sedište Transportne zajednice predstavlja veliko priznanje za Vladu i za sve što je Srbija uradila na regionalnom povezivanju.

Mihajlović je tim povodom istakla da je ova odluka potvrđena danas na prvom ministarskom sastanku Saveta Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu.

Posebno je važno to što je ova odluka doneta jednoglasno, uz podršku svih predstavnika iz regiona i članica EU, navela je ona i objasnila da će se iz Beograda koordinirati aktivnosti na regionalnim projektima i stvaranju jedinstvenog tržišta u oblasti transporta.

Izbor Beograda za sedište predstavlja važan korak u sprovođenju Sporazuma o transportnoj zajednici, koji je potpisan letos na samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu, ocenila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, infrastrukturno i svako drugo povezivanje je put do bržeg ekonomskog razvoja Srbije i čitavog regiona jer svaki izgrađeni put donosi nove investicije i nova radna mesta.

Ona je napomenula da odluka o sedištu Transportne zajednice znači da će Beograd biti u prilici da bude domaćin svih važnih susreta iz oblasti transporta koji se tiču regiona i da ima vodeću ulogu u koordinaciji budućih aktivnosti na infrastrukturnom i ekonomskom povezivanju regiona.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili