Drogirali ljude da bi im ukrali novac u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili B. B. (1979) i A. G. (1980), koji su osumnjičeni da su izvršili više krivičnih dela razbojništva, teške krađe i prevare na teritoriji Beograda.

Osnovano se sumnja da su se oni javljali na oglase za izdavanje stanova i za bračne ponude, pri čemu su, tokom dogovoranja oko uslova iznajmljivanja stana ili sklapanja poznanstva, sipali u piće oštećenima, koristeći njihovu nepažnju, omamljujuća sredstva od kojih su gubili svest.

Nakon toga, osumnjičeni su vršili premetačinu i uzimali iz stanova novac, nakit i druge vredne predmete i skidali prstenje, minđuše i ogrlice sa oštećenih.

B. B. se takođe tereti i da je nakon omamljivanja jedne od oštećenih, iskoristivši njenu nemoć, izvršio i krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Po nalogu tužioca, B. B. i A. G. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP je, s obzirom na to da se sumnja da je oštećen veći broj građana nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, uputio poziv oštećenima da ukoliko prepoznaju osumnjičene na fotografijama o tome obaveste Policijsku upravu za grad Beograd na brojeve telefona 011/2797470 i 064/8920755.

Ako ste propustili