Dan bez automobila u petak na Savskom vencu

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Gradska opština Savski venac organizuje akciju „Evropski dan bez automobila” u petak, 22. septembra, od 10 do 14 časova na Topčiderskom vencu.

Cilj ove akcije je da se skrene pažnja na bezbednost u saobraćaju, kao i na potrebu smanjenja zagađenja vazduha specifičnim zagađujućim materijama iz izduvnih gasova motornih vozila.

U okviru različitih tematskih radionica događaj će okupiti veliki broj dece predškolskog i školskog uzrasta.

Otvaranje manifestacije je u 10 časova, a potom sledi predstava „Pažljivko”, koju realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Po završetku predstave, mališani će imati priliku da učestvuju u Eko-radionici POD teatra, a nakon toga predviđen je animatorski program. Manifestacija se završava akcijom „Radionice na zebri”, u okviru koje će naši najmlađi sugrađani biti u prilici da se voze kočijom, plešu, da uče o zaštiti prirode, biciklizmu, orijentiringu, kao i da učestvuju u različitim kreativnim radionicama.

Zbog održavanja manifestacije „Dan bez automobila” u petak od 9 do 14.30 časova za javni saobraćaj biće zatvorena Ulica Ttopčiderski venac, od kružnog toka Topčiderska zvezda do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.

Izvor: Opština Savski venac

Foto:Ilustracija

Next Post

Uhapšeni osumnjićeni za pljačke pošti po Srbiji

Чет сеп 21 , 2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su četvoročlanu grupu sa područja Požarevca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više desetina teških krađa u poštama na teritoriji Srbije kojima je pričinjena šteta od više desetina miliona dinara. I. S. (1998), M. S. (1994), Z. Đ. (1992) i A. N. […]