Dačić u poseti Kraljevini Maroko

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kraljevini Maroko u sredu i četvrtak, 14. i 15. marta, tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Dačić će se u Rabatu sastati sa predsednikom Vlade Kraljevine Maroko Saadedinom El Otmanijem, ministrom spoljnih poslova Naserom Buritom, predsednikom Veća savetnika Parlamenta Kraljevine Maroko Hakimom Benšemasom i predsednikom Veća predstavnika Parlamenta Habibom el Malkijem.

Tokom pomenutih susreta, Dačić i marokanski zvaničnici razgovaraće o bilateralnim odnosima, mogućnostima unapređenja saradnje, naročito u sferi ekonomije, kao i o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

On će održati i predavanje polaznicima Marokanske akademije za diplomatske studije o spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije.

Takođe, tokom zvanične posete biće potpisan Memorandum o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Marokanske akademije za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Maroko, kao i Program saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, medija, omladine i sporta između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko za period od 2018. do 2020. godine.

Ako ste propustili