BUDI HUMAN : Njena priča Snežana Savić

Petogodišnja Snežana Savić na prvi pogled izgleda kao svako drugo dete. Razdragana je, mila i vesela. Ali, ispod veselog lica ove preslatke devojčice krije se drugačija istina.

Ova preslatka devojčica rođena je carskim rezom u devetom mesecu majčine trudnoće, a sa samo tri meseca dijagnostikovana joj je epilepsija, otkrivena joj je rupica na srcu, kao i šum. Sneža je rođena I sa teškom anomalijom creva – imala je operaciju, ima plastična creva, zbog čega je na posebnom režimu ishrane.

Snežana se, nažalost, godinama bori sa svojim stanjem.

Zbog velikog broja dijagnoza, sprečena je da se slobodno kreće, pa samim tim i da ide u vrtić kao i svi njeni vršnjaci. Taman kad su svi pomislili da Snežanino stanje stagnira, njene malene ruke i noge počele su da se defomišu, desna noga joj se čak i skratila.

Dijagnoza je: Krabbeova bolest.

Kako bi Snežanini roditelji saznali kako, kad i zašto je došlo do ove bolesti, kao i kako se leči, neophodna im je naša pomoć. Zbog lošije finansijske situacije u kojoj se nalaze, Snežini roditelji nisu u mogućnosti da odu na ispitivanja i dalja lečenja u Sloveniju.

Pomozimo Snežani! Upišimo 15 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj.

Budimo humani!

http://www.budihuman.rs/sr/nase-price/15/snezana-savic

Ako ste propustili