Beogradske demonstracije 08.07.2020

Novi protesti ispred Skupštine Srbije počeli su posle 19 časova. Zbog protesta zatvorene su okolne ulice. Na protest su pozvali lideri Saveza za Srbiju.

19.05. – Ispred Skupštine Srbije pojavio se Sergej Trifunović koji je povređen. Njega je navodno povredio neko od demonstranata.

20.15 – Demonstranti su gađali raznim predmetima policiju, na šta je policija odgovorila suzavcem.

20.30 – Sporadični incidenti ispred Skupštine Srbije prete da ponovi jučerašnji dan. Policija za sada ne reaguje i ako demonstranti bacaju razne predmete na njih.

20.42 – Demonstranti su potisnuti u Pionirski park. Na platou ispred skupštine nalaze se jake policijske snage.

20.48 – Policija je krenula da potiskuje demonstrante iz Pionirskog parka i oko Belog dvora. Pojedini demonstranti i dalje gađaju pripadnike policije uzvikujući „Idite na Kosovo!“

20.58 – Policija je uspela da rastera demonstrante oko skupštine. Nekoliko kontejnera je srušeno i zapaljeno na Trgu Nikole Pašića.

21.00 – MUP je saopštio da nisu ni u jednom trenutku ispalili suzavce već da to rade demonstranti, javljaju beogradski mediji.

21.45 – Kod Doma omladine jedna grupa demonstranata gađa žandarmeriju kamenicama i bakljama.

21.50 – U Bulevaru kralja Aleksandra stoji kordon žandarmerije. Grupa demonstranata ne dozvoljava da niko gađa pripadnike žandarmerije.

22.10 – Policija i žandarmerija je pritisla demonstrante sa Trga republike nakon što su pripadnici MUP-a gađani kamenicama. Na Trgu republike nalazi se nekoliko automobila pripadnika policije.

22.13 – U Bulevaru kralja Aleksandra demonsranti gađaju žandarmeriju bakljama. Na kratko je došlo i do sukoba među demonstrantima.

22.25 – Demonstranti počeli su da gađaju žandarmeriju sa kamenicama i saobraćajnim znakovima. Ispaljeno je nekoliko suzavaca u pravcu demonstranata kako bi se isti rasterali. Žandarmerija je nastavila da ispaljuje suzavce u pravcu parka Tašmajdan gde su se povukli demonstranti.

10.51 – Jedino još manja frupa demonstranata je u Takovskoj ulici i u Bulevaru kralja Aleksandra. U drugim delovima Beograda je sve za sada mirno.

Ako ste propustili