Trend

Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Belorusije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Belorusije Vladimira Čuševa, i tom prilikom mu izrazio zahvalnost na snažnom zalaganju za razvoj odnosa Srbije i Belorusije.

Premijer Vučić je ocenio da je ambasador Čušev, svojim iskustvom i vrednim radom, dao veliki doprinos unapređenju saradnje dveju zemalja i poželeo mu mnogo uspeha u budućem diplomatskom radu.

Srpski premijer je iskazao zadovoljstvo zbog toga što je tokom njegove posete Minsku potpisana Mapa puta saradnje Srbije i Belorusije, jer ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za povezivanje dveju zemalja u privredi, kulturi i drugim oblastima.

On je ocenio da su se kompanije iz Srbije koje posluju u Belorusiji pokazale kao pouzdane, s obzirom na to da na njih računaju i u budućim projektima.

Premijer Vučić je preneo zahvalnost Belorusiji i na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ambasador Čušev je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci koju je imao tokom mandata u Beogradu, kao i zadovoljstvo time što je u političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja u prethodnom periodu ostvaren vidljiv napredak, uz nadu da će se tako i nastaviti.

Beloruski ambasador je istakao da je ponosan na to što se šesnaest gradova iz Srbije pobratimilo sa gradovima u Belorusiji, jer to približava ljude i stvara čvršće veze između dve zemlje.

Premijer Vučić i ambasador Čušev su razgovarali i o mogućnosti za organizaciju trilateralnog sastanka Srbije, Belorusije i Mađarske.

Izvor/foto: Vlada Srbije