Akcija policije u Novom Sadu,Vrbasu, Bačkoj Palanci i Sremskim Karlovcima.Uhapšene tri osobe zbog trgovine drogom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Novom Sadu, u opsežnoj akciji suzbijanja narkomanije, uhapsili tri osobe osumnjičene za nelegalnu trgovinu drogom.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom zaplenjeno približno pet kilograma različitih narkotika, oružje i municija, dok će protiv još dvoje osumnjičenih biti podnete krivične prijave za neovlašćenu prodaju i posedovanje opojne droge.

Pretresima u Novom Sadu, Vrbasu, Bačkoj Palanci i Sremskim Karlovcima pronađeno je više od četiri kilograma marihuane, heroin, „ekstazi“ i druge psihoaktivne supstance, kao i laboratorija za proizvodnju droge u veštačkim uslovima.

Policija je zaplenila i više komada nelegalnog oružja, ručnu bombu i 320 metaka različitog kalibra, kao i novac, u ukupnom iznosu od približno 16.000 evra, za koji sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Novosađani A. V. (28) i D. M. (30), kao i P. Š. (35) iz Bačke Palanke.

A.V. se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sva trojica zadržana su do 48 časova po odobrenju javnog tužioca kome će biti dovedeni na saslušanje, u zakonskom roku, dodaje se u saopštenju.

Foto:MUP

Next Post

Korea All Day Long!

Суб мај 27 , 2017
U kulturnom centru REX ,28.05 od 10h,organizuje se druženje sa korejskom kulturom a posebno će biti interesantno za najmlađe članove porodica. Celodnevni dogadjaj posvećen fanovima korejske popularne kulture, ali i deci u jutarnjim časovima, biće kombinacija dečijih animacija, radionica korejskog jezika, takmičenja u govorništvu, norebang karaoke izazova, k-pop plesne radionice, […]