Tašmajdan otvara se 22. aprila rok koncertom

Svečano otvaranje stadiona Tašmajdan biće 22. aprila u 19h nastupima rok grupa i Leontine sa svojim dečijim horom,nakon 5 godina rekonstrukcije.

– U toku je primopredaja između vlasnika objekta i izvođača radova i ona će biti završena u narednom periodu. Veoma sam srećan zato što je prihvaćena moja ideja, koju sam izneo javno pre nekoliko meseci, da se stadion otvori koncertom grupa koje su decenijama ranije nastupale na Tašu i uz koje smo svi odrastali. Sa ponosom mogu da vam kažem da već imamo desetak rezervacija za koncerte, kao i da se pregovara sa Teniskim savezom Srbije da se meč Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije odigra u julu baš na ovom stadionu – rekao je za „Blic” gradski menadžer Goran Vesić.

Osim koncerata i sportskih događaja, stadion će se iznajmljivati i rekreativcima, a zimi će ponovo na njemu biti klizalište.

„Stadion će imati 5.348 kvadratnih metara zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca, od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara. Urađene su potpuno nove svlačionice, poslovni prostori, napravljen je i prostor za rad novinara „-rekao je gradski menadžer Goran Vesić za “ Blic“

Izvor: Blic

Ako ste propustili