Poskupljenje putarine za 10 odsto

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović gostujući na RTS-u izjavila je da je pokupljenje putarine bilo neophodno i da putarina nije poskupela od 2006.godine.

Ministarka Zorana Mihajlović je takodje rekla da će domaće građevinske firme i njihovi radnici u ovoj godini moći da računaju na poslove vredne 977,7 miliona evra. Prema ugovorima sa kineskim kompanijama, ove godine počinje izgradnja dela obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd–Budimpešta, čija ukupna vrednost iznosi 734 miliona evra, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu ovog novca.

Ukupno 153 miliona evra biće uloženo u nastavak projekta rehabilitacije 1.100 kilometara regionalnih puteva i u održavanje državnih puteva I i II reda, a na svim ovim poslovima rade uglavnom domaće firme.

Kada je reč o železnici, za projektovanje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada predviđeno je 175,9 miliona evra, kao i još 3,5 miliona evra za radove na beogradskoj železničkoj stanici Centar, odnosno Prokop.

Iz “ruskog kredita” postignut je dogovor o ulaganju od ukupno 557 miliona evra, a poslove u vrednosti polovine ovog iznosa dobijaju domaće kompanije.

Izvor:Vlada Srbije

Ako ste propustili