Trend

Otvaranje izložbe Brace Nadeždića

Uspešni srpski fotograf Braca Nadeždić dolazi na Festival fotografije Vizualizator sa izložbom odabranih radova „Transitions“. Braca Nadeždić zauzima posebno mesto kao istaknuti modni fotograf svoje generacije. U njegovoj bogatoj i raznovrsnoj karijeri posebno se ističe saradnja sa rok zvezdama i modnim dizajnerima, čime je Braca ostavio jedinstven pečat na srpskoj modnoj sceni. Njegovi editorijali i fotografske ilustracije našli su se u renomiranim domaćim i stranim magazinima, kao što su Grazia, Elle, Harper’s Bazaar, Maxim i Playboy. Bracine fotografije izlagane su kroz samostalne izložbe u Pragu, Beogradu i Podgorici, kao i na više od 40 grupnih izložbi širom sveta.

Izložba „Transitions“ predstavlja seriju odabranih radova iz Bracinog bogatog opusa. Fotografija je za Bracu sredstvo kojim kreira uzbudljive modne priče, u kojima modeli postaju glavni junaci. Raznovrsnost u njegovim radovima rezultat je odvažnog eksperimentisanja različitim tehnikama i temama. Ipak, Braca zadržava naglašenu dinamičnost i teatralnost, što njegove fotografije čini prepoznatljivim. Bilo da su pred njegovim objektivom poznate ličnosti ili profesionalni modeli, on kreira originalne i upečatljive editorijale.

Braca Nadeždić je umetnik koji svojom kreativnošću pomera granice domaće fotografije, postavljajući visoke standarde u domenu vizuelne umetnosti. Izložba „Transitions“ pokazuje zašto je Braca već godinama jedan od naših najistaknutijih i najuspešnijih modnih fotografa.

Otvaranje izložbe „Transitions“ je u četvrtak, 23. novembra od 19 časova u UK Parobrod.

Izložba „Transitions“ deo je Festivala fotografjie Vizualizator. Da li veruješ svojim očima? slogan je ovogodišnjeg izdanja, a centralna tema je uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i medije. Festival se održava od 15. novembra do 7. decembra na brojnim lokacijama širom Beograda. Uz 12 izložbi domaćih i svetskih fotografa, biće organizovane i brojne radionice, tribine i konferencije.

Foto: Ilustracija / Aleksandar od Beograda