Otvaranje izložbe Aleksandra Buđevca

Otvaranje izložbe Aleksandra Buđevca u nedelju, 19. novembra od 19 časova u UK Božidarac (Radoslava Grujića 3).

Višestruko nagrađivani fotograf Aleksandar Buđevac više od 30 godina gradi uspešnu karijeru. Njegovi radovi bili su zapaženi na brojnim izložbama u Srbiji i svetu, gde je dobio niz priznanja. Fotografije Aleksandra Buđevca naći će se i na velikoj grupnoj izložbi u Parizu 2024. godine, zahvaljujući projektu „Paths of Art“ koji promoviše umetnike iz balkanskih zemalja.

U okviru Festivala fotografije Vizualizator, Aleksandar Buđevac predstavlja izložbu radova pod nazivom „Momentum“. U doba kada sintetički generisane slike dobijaju sve veću pažnju, fotografije Buđevca podsetnik su na bespogovornu vrednost autentičnog i ličnog. Njegov poetičan, gotovo romantičarski vizuelni izraz posebno se ističe u ovoj seriji radova. Crno-bele fotografije dočaravaju trenutak intimnog emocionalnog zamaha, uvodeći posmatrača u osobnu vizuru autora. Buđevac kroz svoje radove odvažno donosi moderan i inovativan stil na lokalnu scenu autorske fotografije.

Serija radova „Momentum“ predstavlja skup važnih ličnih momenata u životu autora nastalih u periodu od 2014. do 2020. godine, koje on beleži sa izraženim nadahnućem i poletnošću.

Izložba Momentum Aleksandra Buđevca otvara se u nedelju, 19. novembra od 19 časova u UK Božidarac (Radoslava Grujića 3).

Da li veruješ svojim očima? slogan je ovogodišnjeg Festivala fotografije Vizualizator. Centralna tema festivala je uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i medije. U periodu od 15. novembra do 7. decembra biće priređeno ukupno 12 izložbi na više lokacija u Beogradu, kao i brojne konferencije, tribine i predavanja.

Foto: Ilustracija/ pixabay

Ako ste propustili