Izložba “MOMENTI PLUTANJA” Milice Krstić u Galeriji DOB

Od 28. novembra do 10. decembra 2023.

Otvaranje: 28. novembra 2023. u 19:00

Galerija Doma omladine Beograda

Izložbu „Momenti plutanja“ autorke Milice Krstić čini serija skulptura, skup materijalizovanih subjektivnih iskustava trenutaka. Vođena željom da pronikne u dubine ljudskog bića kroz neizbežnu samorefleksiju i psihološku analizu, Milica Krstić stvara višeslojne razigrane forme jarkih boja kojima objedinjuje doživljaje i iskustvene procese određenog trenutka.


Beskonačnim traganjem za smislom u ovoj nepredvidivoj stvarnosti, pokušavajući da razumem sebe, pokušala sam da nečemu neuhvatljivom i subjektivnom dam oblik. Bavim se momentom, delićem večnosti u kojem plutamo i jedino postojimo. Interesujem se za ljudsku psihologiju, a inspiraciju nalazim u najdubljim delovima svog čudesnog postojanja u ovom obliku, obliku čoveka.
Prepuštena trenutku i toku ideje, svojim mislima, strahovima i osećanjima dajem oblike u fizičkom svetu. Ne pokušavam da postignem harmoniju, već dokumentujem jedno stanje i podsećam na jedinstvenost i posebnost, prolaznost i konstantu promenljivost ljudskog iskustva koje je neizbežno subjektivno. Poigravajući se sa formama, radovi stvaraju igru senki, oblika, boja i linija koje plutaju između stvarnosti i imaginacije.

Milica Krstić


Milica Krstić rođena je u Pančevu 1994. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019., na modulu Primenjeno slikarstvo. Master akademske studije završila je 2020. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na istom modulu. Od 2022. je član ULUPUDS-a. Izlagala je na više grupnih izložbi i imala dve samostalne izložbe.

Samostalne izložbe:

Izložba „Momenti“, Kulturni centar Pančevo (2022.)
Izložba „Milica Krstić kompozicije“, Likovi salon, Novi Sad (2023.)


Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Foto: Ilustracija / A.M

Izvor: Dom omladine

Ako ste propustili