Trend

Inetrfest ove godine od 20. do 22. juna u Novom Sadu!

Više od sedam stotina vinskih etiketa na ovogodišnjem Interfestu od 20. do 22. juna u Novom Sadu!

Međunarodni festival vina Interfest i ove godine se tradicionalno održava na Trgu slobode u Novom Sadu. Kao i svakog juna, već dugih dvadeset i jednu godinu, Interfest okuplja mnogobrojne vinarije širom regiona čime posetiocima pruža lepu mogućnost da pod vedrim novosadskim nebom pronađu svoje omiljeno vino. Ove godine, tokom tri festivalske noći vinoljupci mogu da očekuju više od 100 izlagača,kao i preko sedam stotina različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja. Uz već neke dobro poznate vinarije, priključuju se iz godine u godinu i nove, te Interfest porodica raste i nastavlja da promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena. Pored vina, koja su zvezde ovog festivala, predstaviće se i poznate destilerije iz Srbije. Kvalitetna pića, pratiće i dobri ukusi, različiti sirevi, suvomesnati proizvodi, ali i tradicionalni vojvođanski kolači i peciva.

Muzički program će upotpuniti čitav događaj i pružiće potpuni ugođaj posetiocima najvećeg vinskog događaja na otvorenom. Publika će uživati uz zvuke tamburaša, zatim, pop, rock, soul, jazz, evergrin i filmske muzike, pažljivo odabrane od strane muzičkog urednika festivala, Aleksandra Dujina Duje.

Kako je misija Interfesta razvoj vinske kulture, organizatori Interfesta, zajedno sa vinskim stručnjacima organizovaće vinske radionice, koje su uvek besplatne za sve posetioce, uz obaveznu prijavu putem društvenih mreža festivala, zbog ograničenog broja učesnika.

Festival svoje ,,kapije’’ otvara u četvrtak 20.juna do subote, 22.juna, radno vreme je od 19 časova do ponoći. Posetioci će i ove godine vaučere za degustacije moći da kupe na prodajnom štandu na licu mesta, po ceni od 200 dinara po vaučeru. Takođe, omogućena je i kupovina staklenih, vinskih čaša.

MUZIČKI PROGRAM

~ četvrtak 20.06.2024.

20:00h – Tamburaški Orkestar Stevana Moše – tamburaška muzika

Tradicionalna vokalno instrumentalna muzika koju će izvesti tamburaški orkestar Stevana Moše će biti muzička pozadina na početku Interfesta 2024. U jednočasovnom programu će se izvesti najlepše tamburaške pesme ovog podneblja.

21:15h – Hat Matters – vokalna pop muzika

Pop – džez sastav Hat Matters će izvesti muzički program sačinjen od poznatih pesama pop muzike 70.-tih i 80.-tih godina u originalnim aranžmanima rađenim za ovu priliku.

22:450h – Vanja Manić Matić Quintet – vokalno instrumentalna frankofona muzika

Bisere frankofone muzike će prezentovati vokalna solistkinja Vanja Manić Matić u pratnji kvinteta, a pesme koje su odabrane za ovaj nastup su sačinjene od šansona do modernih afričkih numera.

~ petak 21.06.2024.

20:00h – Smooth Jazz Sextet – jazz & pop instrumentalna muzika

Instrumentalna smooth – jazz muzika će biti na početku drugog dana festivala, a sačinjena je od standardnih pesama džez i filmske muzike kao i od autorskih dela koja se uklapaju u ovaj muzički koncept.

21:30h – Sentinel Kvartet – vokalno instrumentalna muzika

Muzički sastav Sentinel će izvesti vokalno instrumentalni program odabranih pesama pop, rok, latino i džez repertoara. Uz višeglasno pevanje ovog sastava publika će moći da uživa i u virtuoznim improvizacijama svih članova benda.

22:45h – Zoran Šandorov – vokalna pop muzika

Zoran Šandorov je jedan od najboljih pevača Novog Sada u protekle dve decenije i svaki njegov nastup je još jedan neverovatan doživljaj vokalnog izvođenja domaćeg i stranog repertoara na samo njemu karakterističan način. Nemojte propustiti ovo muzičko putovanje.

~ subota 22.06.2024.

20:00h – Tanja Senić Kvintet – vokalna pop muzika

Tanja Senić je novosadska vokalna solistkinja koja voli italijansku muziku i džez standarde, tako da će početak trećeg dana Interfesta biti u znaku muzike San Rema iz njegovog zlatnog doba uz dodatak evergrin i džez muzičkih standarda.

21:15h – Vokal Smooth Quintet – jazz & pop muzika

Milica Dudić Ponjević će se i ove godine predstaviti repertoarom najpoznatijih pop – rok pesama 70.-tih, 80.-tih i 90.-tih godina poznatih autora kao što su Sting, Stivi Vonder, Džordž Majkl, Ejmi Vajnhaus, Tina Tarner…..

22:30h – Aleksandar Dujin Orkestra „Ritam je spas“ – vokalni pop & džez

Za kraj festivala će nastupiti orkestar Aleksandra Dujina u punom sastavu sa vokalnim solistkinjama Nevenom Reljin i Bojanom Lazić. Izvešće se program koncerta RITAM JE SPAS nedavno održanog u Novosadskoj sinagogi koji sadrži autorske pesme i numere pop – soul muzike 60.-tih i 70.-tih godina.

Materijal: Interfest